BirdChain


Bugün Türkcell, Vodafone ve TürkTelekom gibi operatör şirketlerine verilen paraları düşürmek için geliştirilen bir projeye rastladım ve konu hakkına hemen bu yazıyı hazırladım. Proje başarılı olursa belki de herkesin telefon paketinde bulunan ve Whatsapp veya BBM öncesi çok değerli olan şimdilerde ise hiç işe yaramayan SMS'lerimizi satıp para kazanabileceğiz.

Projeyi geliştiren ekip, şirketlerin yılda 56Milyar USD gibi ciddi bir rakamı operatör şirketlerine ödediklerini gözlemlemişler ve bu rakam yıl 2022 olduğunda 84Milyar USD olarak öngörülüyor. Böyle büyük bir hacmin içinde şirketlere kolaylık sağlamak ve bizim gibi paketinde olup da SMS kullanmayan kişiler için BirdChain projesini geliştiriyorlar. Projenin tanıtım videosuna aşağıdan bakabilirsiniz;


Projeye bakıldığında iki tarafa da ciddi yararı olabilir ama benim aklımda bazı soru işaretleri oluşuyor. Öncelikle benim tanığım kişiye benim adımla mı mesaj iletilecek? Samimi olmadığım bir kişiye benden bahis vs. gibi saçma mesajlar gitmesini açıkçası istemem. Bunu operatör şirketleri üzeriden belki çözebilirler ama operatör şirketleri buradan kullanıcılarının para kazandığını görünce kesin önlem alacaklardır diye düşünüyorum.

Projede manüpilasyon ve kötü kullanımın önüne geçmek için bazı çalışmalar yapılmış. ICOya katılanlar min 0,1 ETH ile max 2000 ETH arası alım yapabiliyor. Bu rakamlar KYC Token'ın borsada işlem görmeye başladıktan sonra bir kişi tarafından Pump ve Dump yaptırılamaması için oluşturulmuş. Ayrıca kötüye kullanım (kişisel bilgi çalma, terörü finanse etme veya para aklama) durumunu engellemek için 2,5 ETH üzerinde alımlarda KYC Check adı altında bir prosedür uygulayacaklar.

ICO şuan devam ediyor ve %50 indirim var. Bu oran zamanla azalacak ve ICO tamamlanacak. Proje hakkında daha fazla bilgi almak için WhitePaper inceleyebilir veya İnternet Sitesinden ICO'ya katılabilirsiniz.

Bana ulaşmak için bu postun altına yorum yazabilir, email atabilir veya Twitter üzerinden DM ile ulaşabilirsiniz.

Email: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder