ICO ve ICOPara

ICO (Initial Coin Offering) Blockchain veya Kripto Para projesinin, Bitcoin veya Ethereum karşılığında kendi kripto parası (Token) ile kitle fonlaması (Crowdfunding) yaparak yatırım topladığı sistemdir. Proje geliştiriciler (Dev Team), yapılan yatırımın karşılığında yatırımcıya Token gönderirler. Yeterli fon sağlanması durumunda yatırımcılar bu Tokenlarını kullanabilir veya borsa üzerinden satışını yapabilir.

ICO'ların bu kadar popüler olmasının sebebi, çıkan projelerin yatırımcılarına çok büyük kar bırakması gösterilmektedir. Örnek olarak Ripple verilebilir. 2014 yılında ICO fiyatı 0,005 USD olarak piyasaya giriş yapmıştır. Yani güncel fiyat ile kıyaslandığında sadece 3 yıl içerisinde fiyatın yaklaşık olarak 44 kat değerlenmesi ICO'ların bugünlerde bu kadar popüler olmasının nedeni olarak gösterilir.

Günümüzde her gün belki de onlarca yeni ICO karşımıza çıkmaktadır. ICOPara sitesini kurmamdaki amacım güncel ICO'ları takip etmek, incelemek ve bilgi vermektir. Postlar geleceği olduğunu düşündüğüm, beğendiğim ve sizin önereceğiniz projeler üzerinden oluşturulacaktır.

Bir soru veya ICO öneriniz olursa postun altına yazabilir, bana mail atabilir veya twitter üzerinden ulaşabilirsiniz.

Son olarak, burada yer alan bütün bilgiler sadece inceleme amaçlı olup, herhangi bir yatırım tavsiyesi anlamı taşımadığını tekrardan belirtmek isterim.

Mail: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder