Trade.io


Dünya ve yaşam teknoloji sayesinde her geçen gün daha da hızlanıyor. Bu değişimin içinde yatırımlarda doğal olarak farklılaşıyor. Eskilerin en iyi yatırım Altındır mantığı yeni nesil ve blockchain ile yerini Kripto Paralara bıraktı. Sadece 2012 yılında 3500 Dolar karşılığında Bitcoin alsanız şuan milyonlarınız vardı. Durum böyle olunca yatırım şirketleri Bitcoin üzerine yoğunlaştılar ve yeni yatırımlar yapmaya başladılar.

2008 krizinden sonra insanların yatırım ve finans şirketlerine bakışları değişti. Güven konusunda ciddi sorunlar yaşamaya başladılar. Yapılan işlemler yeteri kadar açık değildi. Bu durum yatırım şirketlerini Blockchain sistemlerinden uzak durmasına neden oldu. Onlar için yapılan işlemlerdeki gizlilik fazlasıyla önemliydi. Trade.io ise bu firmalardan farklı olarak blockchain'e ilk giriş yapan Finans ve Yatırım şirketi olmak için gerekli adımları attı. Onlar için önemli olan Yatırım şirketlerinin tamamen açık, takip edilebilir, geriye dönük işlem yapılamaz ve rüşvet gibi olayların önlenmiş olmasıydı.

Projeyi kuran ekibin en önemli özelliği 20 yılı aşkın süredir ticaret, yatırım bankacılığı, risk yönetimi ve blockchain temelinde yatan fikir ve düşünce hakkında bilgileri olması. Ekip sizin anlayacağınız gibi paradan para kazanmayı biliyor ve bunu yatırımcıları ile paylaşarak iki taraf içinde güvenli bir ortam sağlamak için Blockchain altyapısını kullanıyor.

Gelelim projenin bana göre en güzel yanına..

ICO ile yatırım yapan veya ICO sonrası borsa üzerinden token alan kişiler, firmanın günlük kazançlarının yarısını paylaşacak. Özetle elinde Trade Token olanlar şirketin yarısına ortak olacaklar.


Trade.io yapacakları işlemler ile komisyondan, al-sattan oluşan marjdan, risk pozisyonlarından ve kredilerden kazanılan paraların yarısını o gün havuzda Trade Token bulunduranlara dağıtacaklar. Pozitif veya Negatif bütün sonuçlar günlük olarak yansıtılacak. Ancak havuza katılım için elinizde en az 2500 Trade Token bulundurmanız şart.

Günlük dağıtım sistemleri biraz karışık gözüküyor. İlk olarak aşağıdaki tablo üzerinden kar dağıtımının yüzdesini görebilirsiniz. Onun üzerinden aşağıda vereceğim bir örnek ile daha fazla açıklayacağım.


Diyelim ki havuza Ali,Veli ve Ahmet 3 kişi katılsınlar. Ali 2500 Trade Token, Veli 12500 Trade Token ve Ahmet 25000 Trade Token ile havuza girsinler. Havuzda toplam 40000 Trade Token var ve o gün 10Bin USD kar dağıtılacak olsun.

Ali karın %10luk diliminde
Veli karın %50lik diliminde
Ahmet karın %110luk diliminde

Alinin Alacağı para ise şöyle hesaplanıyor: 2500/40000*100 ile toplam kar üzerinden %6,25 hisse sahibi olacak bu rakam da 10Bin USD üzerinden 625 USD edecek. Ancak alınan para bu değil çünkü havuzdaki Token Sayısı gereği bu rakamın %10'unu yani 62,5 USD kısmını alacak.

En yüksek katılım ile Ahmet ise bu sistemde daha karlı. Bakıldığında zaten sistemin amacıda o. Daha fazla risk alan kişiyi daha fazla ödüllendirmek. 25000/40000*100 ile toplam kar üzerinden %62,5 kalıyor. Bu rakam ise 10Bin USD üzerinden 6250 USD ediyor. Ancak %110'luk dilimde olduğu için Ahmet gün sonunda 6875 USD cebine atacak ama unutulmamalı ki o gün zarar çıkması durumda aynı hesaplar tam tersi durum içinde geçerli.

Proje şuan PRE-ICO döneminde ancak bu döneme yetişmeniz için son 1 gününüz var. Bu dönemde 1 ETH karşılığında size 1000 Trade Token veriyorlar. ICO satışında ise bu rakam 1 ETH karşılığında 625 Trade Token'a düşecek. Proje şimdiden 10Milyon Dolara yakın para toplamış ki bu rakam Pre-ICO için çok başarılı.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak için aşağıdaki Web sitesi ve Bitcointalk ANN sayfalarında inceleme yapabilir yada WhitePaperlarına ulaşabilirsiniz.

Web Sitesi: https://trade.io/?lang=en
BitcoinTalk ANN: https://bitcointalk.org/index.php?topic=2367245.0
Trade Token WhitePaper: https://trade.io/whitepaper/EN.pdf

Bana ulaşmak için bu postun altına yorum yazabilir, mail atabilir veya Twitter üzerinden DM atabilirsiniz.

Mail: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder