BitClave

BitClave gözünü Google, Amazon, Yahoo, Facebook gibi firmalara dikmiş bir merkezi olmayan arama motoru. Asıl amaçları satıcılar ve alıcılar arasındaki bu gibi firmaların, sizlerin özel datalarınızı kullanarak kazandıkları paranın önünü kesmek. Bu açıdan bakıldığında rakipler büyük ama sistemin bizim gibi alıcı tarafına yararlı olma ihtimali çok yüksek.

Projede kendi uygulamaları üzerinden yapılacak aramaların, alış ve satış esnasında hiçbir aracı ya da komisyoncu olmadan direk müşteri ve satıcı arasındaki bağlantıyı kurmak hedefleniyor.

Bütün sistem tahmin edeceğiniz üzere blockchain üzerine kuruluyor. Bu sayede bilgileriniz güvende tutuluyor ve saklanıyor. Kendi tokenları olan Consumer Activity Token (CAT) ise ERC20 tabanlı olacak ve ICO yatırımcılarına dağıtılacak. Exchange siteleri hakkında şimdilik bir gelişme belirtilmemiş. Ekip en doğru site için araştırma yaptığını ve ICO sonrası açıklama yapacağını söylüyor.

Aşağıda göründüğü gibi Total olarak 2Milyar CAT üretilecek ve bunların yarısı ICO ile dağıtılacak. Geri kalan kısım ise geliştirici ekip ve ilerisi için bir bütçe olarak saklanılacak. Projenin asıl hedefi yaklaşık olarak 25,5 Milyon USD toplamak. Edindiğim bilgiye göre sadece Pre-Sale'de 16 Milyon USD toplamış ki bu rakam gösteriyor ki hedeflerine ulaşmaları çok da zor olmayacak.


Gelelim sistemin para kazandırma kısmına;

Öncelikle satıcı tarafından bakalım. BitClave'in satıcıya olacak en büyük faydası doğru alıcıyı sizin karşınıza çıkarması ve ona teklif yapabilmeniz. Reklam verip parayı belkide hiç alakası olmayan birinin sadece sizin linkinize tıklamasındansa o ürüne gerçekten ihtiyacı olan kişiye satış yapma fırsatınız olacak.

Bu sistemde asıl avantajlı olanlar ise bizim gibi alıcılar. Bizim yaptığımız aramalar, ihtiyacımız olan ürünler üzerinden firmalar satıcılardan aldıkları reklam paraları ile istedikleri ürünlere yönlendiriyorlar. Örnek verecek olursak Google'da bir ürün aradığımızda hangimiz gidip ikinci veya üçüncü sayfadan araştırmaya başlıyoruz.  Genelde çıkan ilk 3 sayfa üzerinde ürünlere bakıp alıp işlemlerimizi tamamlıyoruz. BitClave'in teklifi ise şöyle; aradığınız ürünü gelin bizde arayın. Size satıcılar teklif göndermek için CAT Coin ile sizin aradığınız kriterleri öğrensinler. Bu parayı da sizin almanız gerekirken neden aradaki bir firma veya komisyoncu alsın. Ayrıca sistemin en güzel yanı datanızı görmek için ödedikleri CAT Token siz ürünü alsanız da almasanız da size gönderilecek.

Satıcının zaten ürününü satmak için belirli bir pazarlama bütçesi planladığını düşünürsek, sizinde ihtiyacınız olan o ürünü alacak paranız varsa bu aradaki komisyonculara(Google vs.) gerek olmadığını kanıtlayan bir proje.

Sistemin nasıl işlediği hakkında bir araba satış örneği verelim. İstediğiniz arabanın modelini markasını ve opsiyonlarını yazdınız. Bu sizin datanıza karşılık satıcılar CAT Coin ile ödeme yaparak sizin aradığınız ürünü öğrenecekler ve size teklif gönderecekler. Kabul edin veya etmeyin CAT Coinler size her türlü gelecek. Sistem mantıklı gözükse de sadece teklif alarak airdrop gibi Coin kazanmanın önüne nasıl geçecekler insan düşünmüyor değil.

Projeye İnternet sitesi ve BitcoinTalk başlığından daha detaylı inceleme yapabilir ve ICO hakkında bilgi alabilirsiniz.

Projeye bakıldığında önümüzdeki sene ürün çıkacak ve kullanıma başlayacak. Genel hatları ile gördüğüm kadarıyla rakipleri bir hayli zor ama projenin başarılı olma şansı var. Çünkü bir alıcı olarak istediğim üründen dolayı bana para kazandırma fikri cidden kulağıma güzel geliyor. Bu sistemin beni en çok düşündüren yanı ise yukarıda da dediğim gibi aldığınız tekliflerden ötürü bir airdrop gibi sürekli gelmesi. Token ilerde iyi bir para ederse sırf teklif alarak ciddi rakamlar kazanma şansı verebilir. Öyle bir durum olması durumunda zaten Airdropçular hemen siteye akın edecektir. Belki bu durum siteyi daha aktif kullanma ve reklamını yapma olanağı da tanıyabilir.

Blockchain veya kripto paralara ilgisi olmayan biri için siteyi düşündüğümüzde ise daha farklı bir durum çıkıyor. Nasıl kullanacağını veya nasıl satacağını bilmediği bir Token hediye etmek biraz ilginç olabilir. İlerleyen senelerde dünyanın blockchain sistemine adapte olması ile BitClave kullanımı artabilir ve faydaları insanlar tarafından daha rahat anlaşılabilir düşüncesindeyim.

ICO 8 Aralık 2017 tarihine kadar devam edecek.

Bilgi almak isterseniz bu postuma yorum yazabilir, mail atabilir veya twitter üzerinden DM ile ulaşabilirsiniz.

Mail: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder