PlayKey

Prince of Persia ile 90lı yıllarda başlayan sonra atari, gameboy ve playstation ile devam eden bir oyuncu olarak benim son dönemde en çok ilgimi çeken ICO hakkında biraz bilgi vermek istiyorum. Belkide bu proje birçok oyuncu için Playstation 2'den Playstation 3'e geçerken ki görüntü kalitesi artışı kadar etkili olabilir ve gelecekte kullanacağımız PC ve Konsolların cebimizi hiç yakmadan daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlayabilir.


PlayKey, yeterli donanımınız olmadan bile çok rahatlıkla yüksek kalitede oyun oynamanızı sağlayacak çok başarılı bir proje. Bir araştırmaya göre her geçen gün yeni rekorlar kıran 2013 yılında piyasaya çıkmış GTA5, oyuncuların %70i tarafından yüksek çözünürlükte oynanamıyor ve oyuncularının %30u bu oyunu kendi bilgisayarlarında çalıştıramıyor. İşte bu gibi nedenler PlayKey projesinin ne kadar potansiyeli olduğunu kanıtlıyor. Ayrıca denemek isterseniz playkey.net üzerinden şuan sistemi deneyebilir ve kullanabilirsiniz.

Ben şahsen GTA5'i denedim ve gördüğüm kadarıyla sistem çok başarılı çalışıyor.

PlayKey, Cloud Gaming sisteminin normal bir donanımdan 10 kat daha ucuz olduğunu söylüyor. Bu bakımdan oyunculuğun geleceğinde belkide internet üzerinde oynayabilmenin verdiği olanak ile daha ucuz PC'ler veya oyun konsolları yatıyor olabilir. Daha ucuz cihazlar sayesinde oyun pazarının daha geniş bir kitleye yayılması sağlanabilir. Oyun, konsol veya donanım üreticileri ve biz oyuncular için herkesin kazandığı bir sistem gibi duruyor.

PlayKey projesine bakıldığında oyun oynamanın geleceğini kurmuş olma ihtimalleri çok yüksek. Normal bir bilgisayarla yüksek çözünürlükte oyunu Cloud Gaming ile oynamanız varken bu iş için binlerce liranızı PC'ye yatırmanın gerekmediğini kanıtlıyor. Zaten çoğu oyuncu bilir ki bir kere PC kurmakla bütün oyunlar tam kapasite ne yazık ki oynanamıyor. Her yeni oyun daha fazla donanım istiyor. Bu da oyunculardan sürekli donanım değiştirmek için para çıkması anlamına geliyor.

Projenin nasıl işleyeceği kısmına gelecek olursak; PlayKey hem oyunculara hem de minerlara çok iyi avantajlar sağlıyorlar. Oyunculara siz hiç donanım ile uğraşmayın donanım zaten minerlarda var, onlar sizin için oyunu çalıştırsın siz sadece görüntüyü kullanın ve oyununuzu oynayın diyor. Minerlar için ise bu işin daha cazip olacağını söylüyorlar. Normal bir mining kazanımından 7-8 kat daha fazla kazanma şansları olduğu belirtiliyor.


PlayKey, mevcut olarak Ubisoft,Bethesda ve Wargamin.net gibi büyük oyun üreticileri ile çalışıyor. Yukarıda paylaştığım linklerinden zaten kontrol ederseniz siz de rahatlıkla bu firmaların oyunlarını fark edeceksiniz.

Proje halihazırda Haziran 2017 tarihinde Avrupalı bir fon tarafından 2.8 Milyon Dolar yatırım almış durumda. Bu fon sonrasında sistemlerini merkezi olmayan blockchain sisteminin üzerine alma kararı veriyorlar ve projeyi şekillendiriyorlar. Mevcut Londra, Amsterdam, Moskova ve Frankdurt'da gibi 4 noktada bulunan Nvidia Gridleri üzerinden yaptıkları oyun yayımını blockchain ile minerlar üzerinden yapmak için çalışmaya başlıyorlar.


Yukarıdaki görsel şuan mevcut oyun piyasasının ne kadar yüksek hacimli olduğunu ve bu oranın PlayKey gibi bir proje ile daha ne kadar ileri gidebileceğini çok iyi anlamamızı sağlıyor.

1 Kasımda başlayan ICO bu ay sonunda bitecek. Yani yatırım yapmayı düşünüyorsanız karar vermek için çok bir zamanınız yok. Projeye bakıldığında ve oyuna girip oynama fırsatı bulduğunuzda PlayKey bir oyuncu olarak sizi fazlasıyla etkileyeceği kesin. 

Projenin İnternet sitesine ve BitcoinTalk başlığına buradan ulaşabilirsiniz.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak için bu postun altına yorum yazabilir, mail atabilir veya twitter üzerinden DM ile ulaşabilirsiniz.

Mail: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Username: Cixboy61


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder