Crypterium


Bankacılık sektörü kripto paralara en öncü ve hızlı adapte olan sektörlerden biri oldu. Özellikle Ripple ne kadar bildiğimiz kripto paralardan farklı olsa da bankacılık sektörü ile fazlasıyla anlaşma yapan coinlerin başında geliyor. Türkiye'de Akbank ile 2017 senesinin bahar aylarında anlaşma yapmışlar ve uluslararası para gönderimini Ripple üzerinden yapmaya başladılar. Ripple bankalarla anlaşırken onlara kendi sistemlerini adapte etmeye ve süreçlerini hızlandırmayı hedeflediler ama tam anlamıyla Kripto Para Bankası kavramı henüz gereken başarıya ulaşmadı.

İlk katıldığım ICO olan polybius Kripto Para Bankası olarak çıkan ilk projeydi ve 25 Milyon USD toplamıştı. Bu rakam toplandığında temmuz ayındaydık ve BTC 2000 USD civarındaydı. Söylediklerine göre toplanılan para hala BTC veya ETH olarak geldikleri gibi saklanıyormuş. Şuan ceplerinde olan parayı siz düşünün !

Crypterium ise bu projenin en büyük rakiplerinden biri. Crypterium'un söylenmesi gereken en önemli bilgisi karlarını yatırımcılarına dağıtacak olmaları. Üye iş yerlerinden veya yapacakları yatırımlardan kazandıkları paraları ve komisyonları bizlere dağıtacaklar. Bunu yaparken kendi belirledikleri oranlara göre yapacaklar ve elinde fazla CRPT bulunduran en çok payı alan olacak. En büyük pay elinde 25k dan fazla Token bulunduran yani ICO fiyatı ile 2.5 BTC yatırım yapanların olacak. 2.5 BTC deyince kulağıma rakam biraz ufak gibi gelse de güncel kur ile bakıldığında bu rakam 30bin Doların bile üzerinde.

Crypterium üzerinde yapılan her işlemde, işlemin yarısı kadar olan CRPT Token yakılacak. Bu sayede kar payı ile artan Token sayısı azaltılacak ve bu Tokenlerın fiyatlarının artması hedeflenecek. Ayrıca aşağıda paylaştığım video üzerinden beta sürümleri olan mobile wallet ödeme örneklerini görebilirsiniz. Arkadaşın surat ifadesi biraz ilginç olmuş ve kendisi projenin CCO'su :)


Polybius tecrübem ile Kripto Bankacılık için gördüğüm en büyük sıkıntı Lisans problemleri yaşamaları. Çok uzun zamanlarını alıyor ve çok ciddi bir süreçten geçiriliyorlar. Ayrıca proje Estonya'da hayata geçirilecek ve burada banka kurmanız için sadece 25 Milyon USD paranızın olması yeterli. Crypterium için bakıldığında SoftCap hedeflerine sadece 5 saatte ulaşmışlar ve ICO'nun bitimine 8 gün kala 45 Milyon USD toplamayı başarmışlar. Sizin anlayacağınız her şeyin iyi gitmesi durumunda banka kurmak için gereken para ceplerinde hazır.

ICO hakkında bilgi almak ve projeye ait daha farklı görsellere ulaşmak için İnternet Sitelerini ziyaret edebilir ve Whitepaper inceleyebilirsiniz. Güncel durum takibi için BitcoinTalk ANN sayfasına bakabilirsiniz.

Mail: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder