Gilgamesh Platform


Devir teknoloji devri. Bilgisayarlar, telefonlar; televizyonlar derken hayatımızın büyük bir kısmı kafamız önümüzde ekrana bakarak geçiyor. Eski filmlerde gördüğümüz ağaçlık alanlarda çimlerin üzerinde oturmuş kitap okuyan insanların yerini önce internet kafe çocukları aldı sonra telefonlara hapsolmuş gençlik.

Sosyal medya ilk yaygınlaştığında her yaş grubundan insanları etkisi altına aldı. İnsanları yediden yetmişe mobil odaklı yaptı. Anlık bilgiye erişebiliyor olmak her ne kadar cezbedici olsa da bilginin değeri ve ederi çok düştü. Kitaplar, sadece iş görüşmelerinde sorulan “Hobileriniz nelerdir?” sorusunun cevabında yer alır oldu.

Bu teknolojik devir en çok yazarlarımızı etkiledi. İlgi azaldıkça, kitap yayıncıları yazarlarımıza karşı daha da aç gözlü davranmaya başladılar. Kazançlar azaldı, kazançlar azalınca motivasyon azaldı keyifle okunacak kitap sayısı azaldı... Teknolojide bu durumu fark edip kendi piyasasını oluşturan ilk e-book yayıncıları oldu. Kindle lar  ve çeşitli aplikasyonlar ortaya çıktı.

GilgameshPlatform projesi aslında okuyucu ile yazar arasındaki köprüyü kurmayı hedefliyor. Aradaki açgözlü aracıyı yani yayıncıyı aradan çıkarıp GilgameshPlatform üzerinden hem kazançlarında yayıncıya kaptırdığı miktarı hem de motivasyonunu kurtarmasını sağlıyor. Bu proje aslında sadece yazarlara yönelik değil. Bu platform üzerinden yazarların eserlerini okuyanlar ise diğer okuyucular ile sosyalleşebiliyor. Eleştirmenler yorum yapıp oy vererek fikirlerini beyan edebiliyorlar. Bu platform üzerinden e-book yayınlanabiliyor, kitap satın alınabiliyor ve service sağlayıcılardan hizmet alınabiliyor.


Gerçekten vizyon sahibi bir proje olmakla beraber insanların ekranlarında daha yararlı işler yapmalarını sağlayacak bir proje. 

Proje hakkında daha fazla bilgi almak veya ICO'ya katılmak için Web Sitesini ziyaret edebilir veya WhitePaper inceleyebilirsiniz. 

Email: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Profile Link



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder