Globcoin


Volatilite...
Bu piyasada fazlasıyla olan ve hepimizin doğru tarafta kaldığımız durumda para kazanmamızı sağlayan şey. Tabi bu durum tamamen doğru tarafta kalmaya bağlı. Terste yakalandığımızda bizi zarara sokma durumu da muhtemel. Kripto piyasasında balinaların oldukça fazla olduğunu ve istediklerinde bir coini çok rahat değerlendirdikleri söyleniyor. Balinalar para kazanmak isteyen yatırımcılar için çok da sıkıntılı değil ta ki onlarla ters düşmediğiniz zaman. İlk al-sat yapmaya başladığım zaman Verge'de balina var uzak dur diye bir sürü uyarı almıştım. O zamanlar verge sadece 80 satoshi seviyelerindeydi. Balina belkide cidden vardı ve bu rakam geçen aylarda 1500 satoshiyi geçti. Bu volatilite hiç bir mevcut piyasada olmadığı için yatırımcıları ve finansçıların Kripto Para piyasasına olan iştahını kabarttı.

Volatilite kazandırdığı kadar ters bir durumda daha fazlasını da alıp götürebiliyor. Sonuçta %50'lik bir zarar oluşması durumunda o gidenin yeri dolması için %100 kar yapmanız gerekiyor. Bu durumu gören Globcoin ekibi yıllardır birçok ülkede uygulanan Döviz Sepeti veya Sepet Kuru sistemini Kripto Paralara ve Blockchaine adapte etme fikrini ortaya çıkarıyor.

Sepet Kur en basit haliyle birden fazla kurun birleşimi ile oluşan ortak yeni bir kur değeridir. Bu yüzden sepet kelimesi kullanılmaktadır. Biraz daha açacak olursak; en az iki dövizin oluşturduğu ve döviz değerlerinin toplamının döviz adedine bölünmesinden bulunan değerdir. Örneğin dolar ve eurodan oluşan bir sepetimiz olsun. Doların 4 TL Euronun ise 5 TL olduğu bir ortamda, Sepet döviz kurumuz 4+5/2den 4.5 TL olacaktır. Bu gibi işlemleri yapmaktaki amaç kullanılan kurun değerinin gerçekte ne kadar değerli olduğunu anlamak. Euro-TL kuru sabit kaldığında Dolar-TL kuru düşüyorsa bu TL değerleniyor anlamında değil Dolar değer kaybediyor anlamına geldiğini işaret etmesi için oluşturulur. Sadece Euro ve Dolar değil tüm diğer para birimleri ile kur sepeti oluşturulabilir.

Globcoin, kullanıcıların ihtiyaçlarına göre kendi platformu üzerinden bir sepet oluşturacak ve sizde bu sayede kendi kripto paranızın genel para birimleri üzerinden ne kadar değerli olduğunu rahatlıkla görebileceksiniz. Yapılacak olan ilk sepette Türkiyenin de bulunduğu 15 ülkenin para birimi ve Altın olacak. Aşağıda ülkesel dağılımların görselini bulabilirsiniz...


Ayrıca farklı para birimleri üzerinden de sepet oluşturulabilmesi için ekip çalışmalarına devam ediyor. Afrika, Asya ve Batı Avrupa bölgesinde bulunan ülkelerin para birimlerini de kapsayacak çözümler biz tüketicilerin hizmetine sunacaklar.

MasterCard ile çıkaracakları Kartlar ile birden fazla kurda parayı saklayabileceksiniz veya bu karları ön ödemeli olarak kullanabileceksiniz. Bu iş bana biraz odaklandıkları konudan farklı gelse de kullanışlı olacağından eminim.

Projede Gcp Utility Token ve Global Currency Token adı altında iki ayrı token oluşturulacak. Gcp Utility Token sepet alıp-satmada veya Globcoin Borsasına giriş ve çıkışlarda kullanılacak. Global Currency Token ise Borsaya girdikten sonra sepet üzerinden işlem yapmanıza olanak verecek. Bakınız Fed iyi bir açıklama yapacak ve dolar iyi bir çıkış yapacak gibi duruyor, direk sepetinizi dolara geçirip karınızı yükseltmenize olanak verecek.


Proje genel hatları ile bakıldığında tamamen iyi derece de finans bilenler için daha kullanışlı gibi duruyor. Kendi adıma konuşacak olursam; WhitePaper incelerken İngilizce ve finans ağırlıklı olmasından dolayı olayı çözümleyebilmem biraz zamanımı aldı.

Projede ICO 12 Şubatta başlayacak ve Mart 27'ye kadar devam edecek. Pre-sale ile 1.25 Milyon USD'lik yatırımı çok rahat toplamışlar. ICO'nun bir buçuk ay sürmesi ve Pre-ICO sonrası daha fazla yayılması ile softcap rahat geçilecek ve hardcap'e ulaşmak o kadar da zor olmayacaktır görüşündeyim.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak ve ICO'ya katılmak için internet sitelerini ziyaret edebilir veya WhitePaper inceleyebilirsiniz. Whitepaper inceleyebilmeniz için öncelikle WhiteList kaydı yaptırmanız gerekiyor.

Bol kazançlı ICO'lar...

Email: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Profile Link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder