Gibraltar Blockchain Exchange (GBX)


Bitcointalk.org kripto para piyasası hakkında her türlü bilginin bulunduğu, tartışıldığı ve yeni pazarların ortaya çıktığı bir forum sitesi. Forumda aktif olanlar geçen gün uyandıklarında yeni bir durum ile karşılaştılar. Merit adıyla oluşturulmuş yeni bir sisteme geçilmiş. Son dönemde forumda kalitesi düşük yorumlar oldukça fazlalaşmıştı. Seviye yükseltmek için yazdığınız yorumların kalitesine bakılmaksızın, başlığınız forumda kaldığı sürece sayılıyordu ve activity yükselmesi için iki haftada en az 14 post atmanız gerekiyordu. Merit sistemi ile artık bu post adedi ve süre yeterli olmuyor. Artık yaptığınız yorumların kalitesini arttırıp onlar ile Merit(like) toplamanız gerekiyor. Önceki hali ile son dönemde hacklenen hesaplar ve hesap satışları fazlasıyla artmıştı. Şimdi ise Merit satışları başlayacaktır düşüncesindeyim. 

Forum hakkında güncel durumu paylaştıktan sonra gelelim kripto paralar için olmazsa olmaz olan borsalara. Dün yaşanan Coincheck hacklenmesinden sonra fiyatlarda ufak bir düşüş yaşadık. Açıklamaya göre Mt Gox'dan daha büyük çaplı bir hacklenme olmuş. 

Peki bunların önüne geçebilecek güvenli borsalar yok mu? 
GBX yakın zamanda ICO yapacak bir borsa olarak göze çarpıyor. Son dönemde Kucoin ve Binance farklı reklam kampanyaları üreterek çok ciddi işler yapmayı başardılar. Binance o kadar büyüdü ki artık yeni üye alımını ara ara durdurmaya bile başladı. GBX ise çok büyük ve tanınır firmalar ile pazarlama kampanyası yürütüyor. Bu firmaları aşağıda görebilirsiniz. Buna ek olarak projenin CEO'sunun Bloomberg'de yapmış olduğu konuşmayı da internet sitelerinde bulabilirsiniz.


Diğer borsalara bakıldığında GBX fazlasıyla bilgili ve profesyonel bir ekip ile oluşturulmuş gözüküyor. Sitelerinden anlaşıldığı kadarıyla bu adamlar adını verdikleri Cebelitarığa fazlasıyla düşkünler. Ayrıca projede token listeleme standartları yeniden oluşturuluyor. Kendi siteleri üzerinden rahatlıkla ICO yapabileceksiniz. Hedefleri birer birer kaliteli Tokenları listeleyerek blockchain ve merkezsizleştirmeye sadık kalarak güven içerisinde kullanabileceğimiz bir alan oluşturmak.


Projede ufak bir airdrop bulunuyor. Ama bunu kazanmak normal bir airdroptan oldukça zahmetli. İnternet sitelerine girip üye olmanız. Ardından ise kendinizi verify etmeniz gerekiyor. Peki bu verify dokümanları nedir diye soracak olursanız; Pasaport resminizden, fatura veya banka dokümanı üzerinden adres doğrulamaya kadar giden bir talep var. Bu bence işlerini ne kadar profesyonel yaptıklarını gösteriyor ve Kucoin veya Binance'den nasıl daha iyi olacaklarını kanıtlıyor.

Proje hakkında daha fazla bilgi almak için İnternet Sitelerini ziyaret edebilir, WhitePaper inceleyebilir ve aktif takip için BitcoinTalk ANN ve Kampanya sayfasını favorilerinize alabilirsiniz.

Email: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Profile Link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder