WePower


Bugün sizlere kendi uzmanlık dalım olan Enerji sektöründen bir proje olan WePower hakkında bilgi vereceğim. Çoğunuz daha doğrusu kripto paralar üzerine araştıran veya sosyal medya üzerinden bu tarz hesapları takip edenlerin karşısına son dönemde fazlasıyla çıkıyordur. Projede ciddi reklam kampanyaları uygulanarak projenin duyulmasını sağladılar. Bu durumdan ötürü 2018 yılının en çok beklenen projeleri arasında yer aldı WePower.

Peki bu WePower bizlere neler sunuyor sizlere biraz onun hakkında bilgi vereyim...

WePower Blockchain tabanlı bir yeşil enerji ticareti platformu. Son dönemde dünya genelinde Yenilenebilir Enerji yatırımlarının düştüğü bir ortamda yatırımcıları ve temiz enerji kullanmak isteyen tüketicileri birleştirmeyi hedefleyen bir platform. Ayrıca bu platform üzerinden yenilenebilir enerji yatırımcılarının kendi tokenlarını oluşturarak sermayelerini büyütmelerine katkı sağlanacak. Bu oluşturulan tokenlar yatırımcının garanti ettiği üretim miktarını temsil edecek. Bu tokenları alanlar ise tokenlar üzerinden enerji kullanabilecek veya bunu bir yatırım gibi satabilecek. Bu sayede yatırımcı bankaya ödeyeceği kredi masrafından kurtulacak ve daha sistemi kurmadan sattığı enerji ile yatırımına kolay finansman sağlayabilecek.

WePower enerji hatları ve toptan enerji satış piyasalarına doğrudan adapte edilmiş bir proje. Bu entegreye ek olarak Blockchain altyapısı sayesinde şeffaf bir enerji muhasebesi ile birlikte kullanıcılara dijital bir asistan hizmeti de sağlıyor.


Projede Estonya pilot bölge olarak seçilmiş ve ilk denemelere burada başlamış. Bu bilgi ile birlikte şuan piyasada bulunan birçok üreticilerle birlikte hemen enerji ticaretine başlamak için bütün adımların atıldığını ve ortaklık başlattıklarını bildiriyorlar.

WePower'da yatırım ve yatırımcı bekleyen projeler için bir anlaşma ortamı bulunuyor. Bu sayede projenin 9 ay içinde İspanya'da faaliyete geçmesine; ardından ise Almanya, İtalya, Yunanistan ve Portekiz'e geçmelerine olanak sağlıyor. Bu ortamı Türkiye'de sağlamaları biraz zor. Bizde sistem EPDK tarafında titizlikle inceleniyor ve bu bahsedilen enerji alış satış gibi işlemler devlet kontrolü üzerinden sağlanıyor.

ICO üzerinden elde edilen finansman firmanın küresel büyümesi için kullanılacak. ICO'ya katılmak için İnternet Sitelerini ziyaret edebilir, WhitePaper inceleyebilir veya Sosyal Medya hesapları üzerinden projeyi takip edebilirsiniz.

Email: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder