BankEx



Finansman bulmak çağımızın girişimcileri için büyük bir sorun haline geldi. Blockchain sistemi hakkında bilgisi olan girişimciler bu sorununu ICO'lar sayesinde biraz daha kolay çözmeye başladılar. Ancak Dünya genelinde değerinin altında yatırım toplayan veya hiç finansman bulamadığı için çok iyi projesini hayata geçiremeyen bir sürü firma mevcut. BankEx ise bu sorunu ortadan kaldırmak için geliştirilmiş bir proje. Likidite protokolleri oluşturan çok fonksiyonlu akıllı sözleşmelere sahip bir blockchain platformu. Açık bir dil ile anlatmak istersek BankEx'in amacı klasik finansal piyasaların yönetimi yüzünden düşük değerli varlıklarda oluşan likidite sorununu ortadan kaldırmak.

Şirket en iyi 50 Fintech Startup firması arasında olmakla birlikte, 5 ayrı ürün girişimleri var ve bunların 2'si daha önceden finanse edildiler. Mevcut olarak 10 tane Rus Banka ile çalışıyorlar ve Microsoft Azure'den 120Bin USD hibe almışlar. Projeleri ile sadece 2017'de 100Binden fazla Fintech anlaşması imzalamışlar. Bu rakamlardan anlayacağınız üzere projenin arkasında ciddi derecede sağlam bir ekip var.

Projede 4 ayrı protokol adımı bulunacak. Dijitalleştirme, Tokenlaştırma, Varlık İşlemleri ve Varlık Anlaşmaları. Yeteri kadar değerlenemeyen varlıklar Tokenlaştırma yöntemiyle asıl hedeflenen değeri yakalamaları sağlanacak. Tokenlaştırma potansiyeli olan varlıklar ise toplam 100Milyon USD değere sahip olan ve para akışı üreten veya üretme potansiyeli olan varlıklar üzerinden belirlenecek.


BankEx şuana kadar 28Milyon USD üzerinde para topladı ve hala %7,5 bonus devam ediyor. Normal ICO fiyatı ise 500 BKX/ETH. Ethereum fiyatının yükselişine bakılırsa ICO tamamlandığında 1 BKX Token 1 USD gibi bir rakam etmesi muhtemel.

Projeden beklentiler çok büyük ve arkasındaki ekip oldukça aktif. İnternet Sitelerinden yer aldıkları konferansları görebilir veya ICO'ya katılabilirsiniz. Ayrıca Whitepaper biraz finans sektörü ağırlıklı olmasına rağmen yatırım yapmadan önce incelemekte fayda olacaktır diye düşünüyorum.

Bana bu postun altına yorum yazarak, email atarak ve Twitter üzerinden DM ile ulaşabilirsiniz.

Email: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
Bitcointalk Link

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder