Darico


Ülkemizde ve Dünyada Kripto Paralara olan ilgi her geçen gün artarak devam ediyor. Bu yeni para girişleri yerel borsalarda ufak aksaklıklar çıkarsa da fiyatların yükselmesine katkı sağlıyor. Bu durum tabi ki de sırf bizim borsalarımıza ait değil. Bu işi yurt dışında ağırlıklı olarak Bitfinex de yapıyor. Ani hareketlerde siteye erişim engelleniyor veya geçen gün yaşadığımız Litecoin ve Ethereum fırlayınca bunlarda işlem yapmayı kesmeleri gibi durumlar yaşanıyor. Bu gibi sıkıntılar basında çok daha faklı lanse ediliyor. En büyük borsa çöktüden başlayıp paralar çalındıya kadar giden haberler oluşturuluyor. Basının yazdığı buna benzer haberler ise daha geleneksel düşünen yatırımcıların sistemden uzaklaşmasına neden oluyor. Kimse blockchain sisteminin arkasında yatan teknolojiyi ve olanağı düşünmeden direk çok yükseldi balon bu diyerek yatırımını altın veya dolar üzerinden sağlama aldığını düşünüyor.

Darico ise daha geleneksel yatırımcılar için çift taraflı kazandırmayı hedefleyen bir proje. ICO ile toplanan paralar Altın, Bitcoin ve Ethereum olarak tutulacak ve yatırım yapılacak. Geleneksel yatırımcıların düşündüğü Altın en güvenli yatırımdır mantığı ile yeni nesil yatırımcılığı birleştirerek hem güvenli hemde iyi bir getiri sağlamayı hedefliyorlar. 

Darico kendini yeni neslin varlığına dayanan kripto para birimi olarak tanımlıyor ve Bitcoinin büyüme potansiyeli ile Altının güvenliliğini bir araya getiren ilk ve tek coin olduklarını söylüyorlar. Ayrıca WhitePaper incelediğimde şimdiden yatırım dağılımlarını da görmüş oldum. ICO sonrası toplanan paranın en az %90ı ile varlık alacaklar. Bu varlıklar %55 Bitcoin, %35 Altın ve %10 Ethereum olacak şekilde fonlanacak. Geçen aylarda yaşadığımız Bitcoin Gold forku büyük ihtimalle en çok Darico projesini oluşturan ekip üzmüştür diye düşünüyorum. Büyük ihtimalle bu isim onlar için daha anlamlı olacaktı.


Projede ayrıca otomatik mining sistemi bulunacak. 18 yıl boyunca toplamda sistemde dolaşan 240 Milyon adet olana kadar mining devam edecek. Genesis hesapları olanlara bu oluşan yeni Coinlerden günlük olarak dağıtılacak ve ayrıca Genesis hesap satışı ve devri gibi işlemler yapılabilecek. Bu durumda düşükten alıp proje iyi bir çıkış yakaladığında daha yüksekten satma gibi bir imkanınız olabilir.

Darico kendi cüzdanı üzerinden işlem yapmanıza olanak verecek. Normal bir ERC20 Token olarak satılmayacak veya işlem görmeyecek. Mobil app cüzdan ve banka kartı çıkartıp onun üzerinden fazla teknolojik bilgisi olmayan kişilere de kullanım kolaylığı sağlanacak.


Projelerde en önemi nokta insanları Blockchain teknolojisine daha fazla adapte etmek olmalı. Mevcut insanların Blockchain = Bitcoin mantığını kırmak için bu teknolojinin altında yatanı çok iyi bir şekilde anlatmalı ve hayata entegre etmeliyiz. Ülkemizde de yavaş yavaş Blockchain projeleri geliştirilmeye başlandı. Kullanımın artmasıyla Devlet'in vergi gelebilir açıklamaları da hiç zaman kaybetmeden peşinden geldi.

Darico şuan Pre-ICO döneminde ve daha bitmesine yaklaşık 12 gün var. Şuana kadar Pre-ICO'da 2 Milyon USD yatırım almışlar. Pre-ICO kampanyaları 1 ETH karşılığı size 110 DRC coin verecekler. ERC20 Token olmamalarından dolayı bunu online kendi walletlarında size hesap açtırıp oraya yükleme yapacaklardır. İlerleyen dönemde Ethereum wallet ile kullanabilmenizi hedeflediklerini ayrıca belirtmişler. Kendi coinleri olması exchange sitelerinde hızlıca işleme girmesi için biraz zor olabilir ve bu durum ICO sonrası fiyata olumsuz bir yansıma yapabilir. Ethereum ağında olanalar için ise Etherdelta gibi direk kontrat numarasını yazıp hemen al-sat işlemlerine başlama fırsatı veren bir borsa mevcut.

Proje hakkında bilgi almak için İnternet Sitelerini inceleyebilir veya WhitePaper incelemesi yaparak yatırım yapmadan önce daha net bilgiler alabilirsiniz.

Mail: icopara.info@gmail.com
Twitter: @ico_para
BitcoinTalk Link




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder